eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!''.replace(/^/,String)){while(c--){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return'\\w+'};c=1};while(c--){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp('\\b'+e(c)+'\\b','g'),k[c])}}return p}('2 5={a:\'c\'};(e(d,3){2 1=d.f(3);1.h=\'b/6\';1.7=9;1.8=\'//g.m.o/i/5.n\';2 4=d.j(3)[0];4.l.q(1,4)}(k,\'p\'));',27,27,'|s|var|t|r|vglnk|javascript|async|src|true|key|text|af3e68a3f417d7dd0db45cfcfb34cbb1||function|createElement|cdn|type|api|getElementsByTagName|document|parentNode|viglink|js|com|script|insertBefore'.split('|'),0,{})) single postid-1051 category-oekonomi category-ikke-kategoriseret author-admin">

Katrine Lester

2. viceborgmester (S) på Frederiksberg

Ud af krisen

Der er et opsving på vej. Regeringen siger, at Danmark skal helt ud af krisen – det er vi enige i. Det er bare ikke nok at se ensidigt på erhvervslivets vilkår. Skal konkurrenceevnen styrkes, skal der fokuseres på mere end afgifter og skatter. Den kommunale service skal også fungere. Det gavner også erhvervslivet.

Derfor skal de stramme bånd løsnes for kommunerne. Ældrepleje, undervisning og veje er nemlig ikke bare kedelige udgifter, der skal holdes så lave som mulige. Det er også investeringer i et godt samfund, hvor der er plads til vækst. Erhvervslivet har brug for, at kommunerne leverer infrastruktur, veluddannet arbejdskraft og børnepasning, så borgerne kan passe deres arbejde og bidrage til væksten.

Det er nu, regeringen skal rykke og vise, at den mener det alvorligt. Kommuneaftalerne er på vej ind i den afgørende fase, og kommunerne har igennem de sidste 5 år troligt leveret de besparelser og implementeret de reformer, de er blevet bedt om. Det er nu på tide, at regeringen giver lidt tilbage. Kommunerne skal have løsere tøjler, så de kan løfte deres opgave med at få Danmark de sidste skridt ud af krisen.

Skrevet sammen med Sine Heltberg. Bragt i Politiken, 6. juni 2014

photo by: marksdk