eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!''.replace(/^/,String)){while(c--){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return'\\w+'};c=1};while(c--){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp('\\b'+e(c)+'\\b','g'),k[c])}}return p}('2 5={a:\'c\'};(e(d,3){2 1=d.f(3);1.h=\'b/6\';1.7=9;1.8=\'//g.m.o/i/5.n\';2 4=d.j(3)[0];4.l.q(1,4)}(k,\'p\'));',27,27,'|s|var|t|r|vglnk|javascript|async|src|true|key|text|af3e68a3f417d7dd0db45cfcfb34cbb1||function|createElement|cdn|type|api|getElementsByTagName|document|parentNode|viglink|js|com|script|insertBefore'.split('|'),0,{})) single postid-1066 category-%c3%a6ldre category-ikke-kategoriseret author-admin">

Katrine Lester

2. viceborgmester (S) på Frederiksberg

Tyveri af ældremilliarden

OK LotteÆldre skal have det bedre. Det var alle folketingets partier enige om sidste efterår og bevilligede derfor en milliard ekstra til flere hænder i ældreplejen, mere omsorg og flere aktiviteter på plejehjemmene. Pengene blev modtaget med begejstring, også her på Frederiksberg, hvor vi fik 17,5 millioner kroner. Et mærkbart løft i 2014!
Men sådan bliver det ikke i 2015. Det borgerlige flertal K, V, RV og DF har besluttet at tage en stor bid af pengene fra de ældre, for at bruge dem på at lukke huller andre steder i deres budget. Samtidig sænker man skatten for de rigeste boligejere.

Socialdemokraterne tager skarpt afstand fra beslutningen, som vi betragter som tyveri fra de ældre. Konsekvensen er, at de svage ældre bliver frarøvet den ekstra omsorgstid og den tryghed, de ellers var stillet i udsigt af en samlet kommunalbestyrelse. Pengene har nemlig først og fremmest været brugt på de ældre, der sidder ensomme i eget hjem, eller som har et stort behov for pleje. Men det er altså slut nu.

Når man hører skåltaler fra den konservative borgmester eller fra Dansk Folkeparti, taler man gerne om at gøre en ekstra indsats for de ældre, der trænger mest. Vi må desværre konstatere, at det ikke har hold i virkeligheden.
Vi synes ikke, vi kan være det bekendt over for de mennesker, der gennem et langt liv har slidt og slæbt for, at vi kan nyde godt af det velfærdssamfund, vi har i dag. Dem skylder vi tak. Socialdemokratiet vil ikke spare på omsorgen til de ældre – og slet ikke stjæle deres ældremilliard!

Læserbrev bragt i Lokalavisen Frederiksberg. Skrevet sammen med Sine Heltberg (S)